Insändare som JP inte verkar ta med | Sverigedemokraterna i Habo

Insändare som JP inte verkar ta med

Fråga till Liberalerna

Under gårdagens kommunstyrelsemöte i Habo kom jag i diskussion med Anders Rickman (L). Vad som föranledde diskussionen var att herr Rickman drog en anekdot om en person som gjorde ett skämt på ett flyg som resulterade i att flyget fick vända och personen fick kännbart straff.

Jag ställde då frågan hur han ställde sig till Elin Ersson agerande. Hon som på eget bevåg hindrade ett Turiksh Airlines plan från att lyfta för att hon ansåg sig stå över lagen och fick ett allt för milt straff. Han svarade då att det var annorlunda ”hon skulle ju rädda ett liv” och att ” nunnorna har gömt flyktingar” som skulle utvisas.

Han stoltserade även med att han själv hade gömt en flykting. Som numera enligt hans utsago klarade sig fint och bor i New York. Rickman brukar säga mycket konstiga saker, men de här tar nog priset.

Att man som en högt ledande politiker stoltserar i att man inte bryr sig om viss lagstiftning för man anser den vara fel. Det är fritt att tycka vad man vill om Sveriges migrationspolitik och jag är medveten att jag och herr Rickman står långt ifrån varandra.

Att anse sig stå över lagen är inget föredöme. Eftersom Liberalernas länsordförande anser att människor som inte uppfyllt Sveriges generösa krav för att få vistas här ändå skall få vara kvar. Inte nog med det utan tar aktivt gärning och hindar polis och andra myndigheter att göra sitt jobb. Så min fråga till Liberalerna. Anser ni att det är rätt att agera på det här sättet?

Olle Moln Teike SD Habo